Agraïment per la participació a les VIII Jornades del Medi Ambient de les Illes Balears

El passat dimarts dia 24 finalitzarem les VIII Jornades del Medi Ambient de les Illes Balears, organitzades per la Societat d’Història Natural de les Balears i la Universitat de les Illes Balears. Des del comitè organitzador volem agrair el suport de totes les persones -que han estat moltes- i institucions (Red Eléctrica, Fundació Marilles, Instituto Español de Oceanografía – Centro Oceanográfico de Baleares, Fundació Balearia, Consell d’Eivissa, Consell Insular de Mallorca -Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient-, Consell Insular de Menorca, Institut Menorquí d’Estudis, Consell Insular de Formentera i la Conselleria de Medi Ambient i Territori -Direcció General d’Espais Naturals  i Biodiversitat-) que han contribuït en cada una de les etapes (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) a que aquestes jornades fossin un èxit.

Un èxit de participació i de presentació de comunicacions d’un alt nivell científic.

Publicat dins de Uncategorized | Feu un comentari

Las Jornadas de Medio Ambiente llegan el lunes a Formentera

Las Jornadas de Medio Ambiente llegan el lunes a Formentera – Formentera Avui

La Universidad de las Islas Baleares y la Sociedad de Historia Natural de Baleares organizan las VIII Jornadas de Medio Ambiente, que se realizarán por primera vez en Formentera, los días 23 y 24 de enero con la colaboración del Consell de Formentera.

Las actividades comenzarán el lunes 23 a las 9.30 horas en el Centro Antoni Tur ‘Gabrielet’ con el objetivo de ofrecer un espacio en el que investigadores y naturalistas de diferentes ámbitos podrán dar a conocer sus investigaciones y líneas de trabajo como denominador común las Islas Baleares y, de forma especial, las islas de Eivissa y Formentera. De este modo, los naturalistas pueden conocer qué trabajos se realizan en otros campos distintos a los suyos.

Desde el área insular de Medio Ambiente se anima a la gente a participar en unas jornadas que servirán para exponer los hallazgos e investigaciones naturalísticas de estos últimos años, y divulgar las actividades al público en general. También servirán de estímulo para el intercambio de experiencias y aportar información sobre temas relacionados con el medio ambiente.

Publicat dins de Uncategorized | Feu un comentari

Les Jornades de Medi Ambient arriben a Eivissa i, per primer pic, a Formentera

Les Jornades de Medi Ambient arriben a Eivissa i, per primer pic, a Formentera – Arxiu – Cursos y jornadas – Vida universitaria – Diari de la UIB – Universitat de les Illes Balears.

Es faran els dies 19 i 20 de gener a Eivissa i els dies 23 i 24 de gener a Formentera, amb la col·laboració de Redeia

Inauguració a Eivissa
Dia: dijous, 19 de gener de 2023
Hora: 9.30 hores
Lloc: sala d’actes de la Seu de la UIB a Eivissa i Formentera. Antic edifici de la Comandància, carrer del Calvari, 1, Eivissa

Inauguració a Formentera
Dia: dilluns, 23 de gener de 2023
Hora: 9.30 hores
Lloc: Centre Artesà de Formentera Antoni Tur “Gabrielet”, c/ de Pius Tur Mayans, 14, Sant Francesc, Formentera.

La Universitat de les Illes Balears i la Societat d’Història Natural de les Balears organitzen les VIII Jornades de Medi Ambient, que es faran a Eivissa els dies 19 i 20 de gener i, per primera vegada, també a Formentera, els dies 23 i 24 de gener.

Publicat dins de Uncategorized | Feu un comentari

Premi BIODIBAL / REDEIA

Acta atorgament del premi BIODIBAL/ REDEIA VIII Jornades del Medi Ambient de les Illes Balears.

Constituïda la comissió per a l’atorgament del premi BIODIBAL, el passat 24 de novembre de 2022, formada per la Dra Laura del Valle en qualitat de presidenta, el Dr. Damià Vicens, el Dr. Samuel Pinya, el Sr. Miguel McMinn i el Dr. Guillem X. Pons en qualitat de secretari, i vistes les comunicacions que opten a aquest premi de la millor comunicació d’un estudiant presentada en aquestes VIII Jornades de Medi Ambient i vista l’elevada quantitat de treballs (35 contribucions) presentats i la seva elevada qualitat científica.

Acorden:

  1. Atorgar a més del premi BIODIBAL dotat amb 300 euros, tres accèssits per a animar, estimular i donar suport a aquests joves investigadors per a que continuïn en la seva tasca de recerca.
  2. Atorgar un primer accèssit a la contribució de la més jove investigadora que ha participat en aquestes jornades, una jove estudiant de batxillerat que ha realitzat un treball-projecte d’una cala de Mallorca.  Atorgam aquest accèssit a Neus Flores pel seu treball: “Evolució d’una platja mallorquina després de la construcció d’un gasoducte: el cas de cala Pudent (Palma). La utilització d’un SIG a un treball de recerca de batxillerat”. Així mateix volem donar l’enhorabona als seus tutors per contribuir a aquest estímul científic.
  3. Atorgar un segon accèssit a la comunicació de Joshua Borràs que du el títol de “Variación interespecífica en la polinización por engaño y las interacciones planta-polinizador en dos especies de Serapias (Orchidaceae)”.
  4. Atorgar un tercer accèssit, en aquest cas col·lectiu, per als estudiants del grau de Biologia Mar Borràs, Laia Brunet-Coll, Nebiyat Bertran Caballero, Joan Gil-Perelló, Sergi Guasch-Martínez, José Francisco Fernández-Ruíz, Juan Sanz-Gelabert i Lluís Salom-Vicens a per l’esforç i constància de mostreig i de vegades sense massa recursos econòmics, de distints organismes marins de presència comuna i abundant però que poden donar molta informació en la dinàmica dels ecosistemes marins costaners.
  5. I finalment, atorgar el premi BIODIBAL a Beatriz Ríos Fuster per la seva comunicació titulada “Are marine organisms inhabiting Cabrera MPA affected by microplastics and plasticizers?” a on posa de manifest la problemàtica de la contaminació de plàstics a l’àrea marina protegida de Cabrera, la ingesta de microplàstics per distints organismes marins i la presència de plastificant a bivalves, peixos i holotúries. Malauradament un problema global que afecta a totes les nostres mars.
Eduardo Maynau, delegat REDEIA Balears, i Beatriz Ríos Fuster, guanyadora del premi BIODIBAL / REDEIA.
Neus Flores, accèssit a la contribució de la més jove investigadora que ha participat en aquestes jornades.
Foto final amb tots els guanyadors.
Publicat dins de Uncategorized | Feu un comentari

Canvi programa 24 novembre 2022

⚠️

Lamentem haver-vos de comunicar la suspensió de la conferència d’Emma Cebrian ‘Tot el què hem après durant 20 anys d’estudi de les macroalgues marines invasores a Balears’.

El dijous, 24 de novembre, les sessions comencen a les 10 h.

Publicat dins de Uncategorized | 2 comentaris

Ja podeu enviar les vostres presentacions

Ja podeu enviar les vostres presentacions al correu electrònic: jornades@shnb.org

Cal indicar nom de l’orador, títol i seu (illa).


Formats acceptats: PPTX, PPT, PDF i ODP.

Publicat dins de Uncategorized | Feu un comentari

VIII Jornades de Medi Ambient de les Illes Balears

Ja podeu consultar el programa de les VIII Jornades de Medi Ambient de les Illes Balears.

Programa Mallorca

Publicat dins de Uncategorized | 2 comentaris

Instruccions per a la presentació de pòsters

La mida dels pòsters serà de DIN A0 (84,1 x 118,9 cm) en format vertical.

Els pòsters han d’incloure tota la informació de clarament organitzada en funció del seu contingut (per exemple: capçalera amb títol, autores/és i les seves afiliacions o lloc de treball, introducció/context, metodologia, resultats, conclusions, referències, forma de contacte).

Publicat dins de Uncategorized | Feu un comentari

Ampliació del termini de presentació de comunicacions!

La comissió organitzadora ha decidit ampliar fins el 7 d’octubre el termini per presentar comunicacions.

Publicat dins de Uncategorized | 1 comentari