Premi BIODIBAL / REDEIA

Acta atorgament del premi BIODIBAL/ REDEIA VIII Jornades del Medi Ambient de les Illes Balears.

Constituïda la comissió per a l’atorgament del premi BIODIBAL, el passat 24 de novembre de 2022, formada per la Dra Laura del Valle en qualitat de presidenta, el Dr. Damià Vicens, el Dr. Samuel Pinya, el Sr. Miguel McMinn i el Dr. Guillem X. Pons en qualitat de secretari, i vistes les comunicacions que opten a aquest premi de la millor comunicació d’un estudiant presentada en aquestes VIII Jornades de Medi Ambient i vista l’elevada quantitat de treballs (35 contribucions) presentats i la seva elevada qualitat científica.

Acorden:

  1. Atorgar a més del premi BIODIBAL dotat amb 300 euros, tres accèssits per a animar, estimular i donar suport a aquests joves investigadors per a que continuïn en la seva tasca de recerca.
  2. Atorgar un primer accèssit a la contribució de la més jove investigadora que ha participat en aquestes jornades, una jove estudiant de batxillerat que ha realitzat un treball-projecte d’una cala de Mallorca.  Atorgam aquest accèssit a Neus Flores pel seu treball: “Evolució d’una platja mallorquina després de la construcció d’un gasoducte: el cas de cala Pudent (Palma). La utilització d’un SIG a un treball de recerca de batxillerat”. Així mateix volem donar l’enhorabona als seus tutors per contribuir a aquest estímul científic.
  3. Atorgar un segon accèssit a la comunicació de Joshua Borràs que du el títol de “Variación interespecífica en la polinización por engaño y las interacciones planta-polinizador en dos especies de Serapias (Orchidaceae)”.
  4. Atorgar un tercer accèssit, en aquest cas col·lectiu, per als estudiants del grau de Biologia Mar Borràs, Laia Brunet-Coll, Nebiyat Bertran Caballero, Joan Gil-Perelló, Sergi Guasch-Martínez, José Francisco Fernández-Ruíz, Juan Sanz-Gelabert i Lluís Salom-Vicens a per l’esforç i constància de mostreig i de vegades sense massa recursos econòmics, de distints organismes marins de presència comuna i abundant però que poden donar molta informació en la dinàmica dels ecosistemes marins costaners.
  5. I finalment, atorgar el premi BIODIBAL a Beatriz Ríos Fuster per la seva comunicació titulada “Are marine organisms inhabiting Cabrera MPA affected by microplastics and plasticizers?” a on posa de manifest la problemàtica de la contaminació de plàstics a l’àrea marina protegida de Cabrera, la ingesta de microplàstics per distints organismes marins i la presència de plastificant a bivalves, peixos i holotúries. Malauradament un problema global que afecta a totes les nostres mars.
Eduardo Maynau, delegat REDEIA Balears, i Beatriz Ríos Fuster, guanyadora del premi BIODIBAL / REDEIA.
Neus Flores, accèssit a la contribució de la més jove investigadora que ha participat en aquestes jornades.
Foto final amb tots els guanyadors.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *